XXIV. Szentlőrinci Gazdanapok, 2017. augusztus 11-13.

2017. augusztus 11-én nyitják ki a kapukat az ország egyik jelentős mezőgazdasági szakvásárán, a Szentlőrinci Gazdanapokon.

A 3 napos eseményen ismét csaknem négyszáz - köztük határon túlról érkező - kiállító képviselteti magát. Idén ismét lesznek újdonságok, a szervezők elindítják például a Kárpát-medencei Gazdasági Találkozó nevet viselő szakmai programsorozatot.

Várjuk szeretettel az INTERAT ZRT.  kiállítási standján!

 

A Szentlőrinci Gazdanapok, mely az eltelt csaknem negyed század alatt az ország egyik jelentős mezőgazdasági vásárává nőtte ki magát, ebben az esztendőben augusztus 11. és 13. között várja a szakmai közönséget és a vásárlátogatókat.

Ahogy az elmúlt évek során mindig, a péntek most is szakmai nap lesz. A megnyitó napján a Kistermelők Házában sorra kerülő szakmai napon részt vesz dr. Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Székelyudvarhely egykori polgármestere is. A szakmai nap az elmúlt években a gazdálkodók körében nagy sikert aratott, a helyi terméket előállítók, termelők részére fontos témákat tűzött napirendre. A program egyben az agrár- szaktanácsadók akkreditált továbbképzési rendezvénye is.

A megnyitót követően, a termelőket érintő kérdések kerülnek majd a középpontba.

A vásár ideje alatt több szakmai program várható – péntek, szombat –, a szántóföldi bemutató, ahol a gyakorlatban is megismerkedhetnek az érdeklődő gazdák a legújabb a növénytermesztésben alkalmazott eljárásokkal, az erőgépekhez csatlakoztatható adapterekkel.

Továbbra is megmaradnak, sőt bővülnek a tematikus „udvarok”. Idén ismét megtekinthető lesz az őshonos gazdasági állatokat bemutató „Őshonos” udvar szürke marhával, juhfajtákkal és parlagi szamárral.

A „Hagyományőrzők” udvarában teret adnak az agrártörténetnek, ahol régi eszközök lesznek megtekinthetők. A gazdanapi kézműves utcában pedig kizárólag a helyi termelők és a helyi terméket előállítók kínálják majd portékáikat. E mellett lehetőséget teremtenek arra is, hogy minél több családi gazdaság, egyéni gazdálkodó vehessen részt a vásáron.

Ebben az esztendőben is számos kísérő rendezvény várja a Gazdanapokra látogatókat, a lovas programok mellett, kulturális események egész sora, és az immár hagyományosan megrendezésre kerülő Szentlőrinci Vágta.

A Szentlőrinci Gazdanapok 2017-ben is kiváló lehetőséget teremt arra, hogy termelők és vásárlók, szakmabeliek és érdeklődők, valamint potenciális üzleti partnerek egymásra találjanak.

Természetesen, cégünk, az INTERAT ZRT. idén is részt vesz kiállítóként a kiállításon.

Várjuk szeretettel standunkon!

 

Üdvözlettel: INTERAT ZRT.

Programok

A részletes programok ismertetése megtekinthető, az alábbi linken:

http://bmvk-gazdanapok.eu/latogatoknak/programok

 

Forrás: http://bmvk-gazdanapok.eu/