GASPARDO MTE-R vetőgépek az INTERAT-nál...

Az Interat ZRt. és az olasz Maschio – Gaspardo cég együttműködése már 18 éves múltra tekint vissza.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Gaspardo vetőgépek magyarországi elterjedése az Interat ZRt. nevéhez kötődik.

Különös hangsúlyt fektetünk a Maschio – Gaspardo cég palettájából azokra a szegmensekre, melyek a magyarországi termelési viszonyokhoz leginkább igazodnak.  A GASPARDO mindenféle maghoz és technológiához gyárt speciális vetőgépeket, de egy vetőgépcsalád is széles felhasználási lehetőséget biztosít.
A kontinentális éghajlatunk velejárója, hogy gépeinknek meg kell felelni a rendkívül száraz és túlságosan nedves talajviszonyok esetében is. Az utóbbi évek fejlesztésének eredménye egy a már jól bevált Gaspardo MT - MTE vetőkocsik továbbfejlesztése, az MTR vetőkocsi.
Felületes szemlélő részére azonosnak tűnhet a korábbi változattal, de jobban megvizsgálva több ponton fedezünk fel olyan változtatásokat, melyek elsősorban a nehezebb talajviszonyokon jelentenek előnyt a korábbi változathoz képest.

Megjelenésükben is robosztusabb, 30 %-kal erősebb, paralelogramma függesztésű vetőkocsik, önkenő szinterbronz perselyekkel. A vetőkocsinként elérhető talajnyomás akár 150 kg!
Kategóriájában a legnagyobb, Ø 420 mm-es nyitótárcsák 4 mm-es anyagból, melyek akár 12 cm-es vetési mélységet is lehetővé tesznek.
Garantáltan egyenletes vetési mélység a két független talajkopírozó keréknek köszönhetően.
A nyitótárcsához vídiabetétes sárkaparók tartoznak.
 
Kétsoros golyóscsapágyak a Super Seal háromszoros tömítettséggel jól bírják a mostoha viszonyokat is.

Öntisztuló csoroszlyaelem a nyitótárcsák között a tökéletes magárok kialakításához.

Alacsony karbantartás-igényű, állandó szögsebességű kardánok hajtják a vetőelemeket, kézi szétkapcsolási lehetőséggel. Opcióként: soronkénti elektromos kardánkapcsolást is kínálunk, melynek vezérlése történhet manuálisan a monitoron keresztül, de megoldható a GPS alapú sorelzárás is.
Gépeinket 1000 literes BIG-BAG zsákos műtrágya fogadására alkalmas tartályokkal kínáljuk. A műtrágya kijuttatása tárcsás csoroszlyák segítségével történik. A ventilátor fúvott levegője segíti a műtrágya szélső sorokra történő kijuttatását, melynek további előnye, hogy nem szükséges külön deflektor (méhecske kit) felszerelése.
A talajfertőtlenítő granulátumok tartályaiból a lehető legnagyobb méretet szereltetjük, (3 x 30 liter) hogy azok mérete minél inkább harmonizáljon a műtrágya illetve vetőmag feltöltés gyakoriságával.
A vetőmagmennyiség beállítása a hagyományos lánckerékszekrénnyel történik, mely egyféle vetőtárcsával 42 féle tőtávolságot tesz lehetővé. A meghajtás biztonságát szolgálja, hogy mindkét talajkerék hajtja a lánckerékszekrény bemenő tengelyét.
A maglesodrásról kétlépcsős lesodró szerkezet gondoskodik, melynek beállítása a szétkapcsolható kardánhajtásnak köszönhetően egyszerűen kivitelezhető.