Használjon hatékony, minősített növényvédőgépet!

A növényi eredetű élelmiszerek előállításához a következő évtizedekben is biztosan szükség lesz a peszticidek, fungicidek és herbicidek alkalmazására, ezért a mezőgazdasági gyakorlat egyik alapvető követelménye, hogy a termelés során csak a minimálisan szükséges szermennyiséget használják fel. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a kémiai anyagot kijuttató növényvédelmi gépek megfelelő műszaki állapotban legyenek, a hazai és az Európai Uniós szabványoknak megfeleljenek. A rosszul beállított, hibásan működő permetezőgéppel alacsony hatásfokú és megbízhatatlan a kémiai védelem. A műszaki vizsgálat során az a cél, hogy a permetezőgépek növényvédelmi munkákra alkalmas állapotban legyenek. A gépek műszaki felülvizsgálata akkor éri el a célját, ha a kor színvonalának megfelelő műszerekkel ellenőrizzük, a vizsgálatok megfelelnek a vonatkozó szabványoknak, így a vizsgálat eredményeként kiállított dokumentum minden jogszabálynak és minőségbiztosítási követelménynek eleget tesz az Európai Unió összes tagállamában.

A jól beállított permetezőgéppel, a precíz és pontos permetlé kijuttatással csökken a környezeti terhelés. Az elsodródás minimális mértékű, így a felszíni vizek és a szomszédos területek védettebbek lesznek. Csak annyi kemikália kerül kijuttatásra amennyi szükséges, így biztonságosabb és egészségesebb termékek kerülnek a fogyasztók asztalára. A szerhatékonyság növelésével jelentősen csökkenhet a növényvédőszer-felhasználás, így gazdaságosabb lesz a munkavégzés. Az egyenletesen kijuttatott permetlé következtében javul a fedettség, csökken az aluldozírozás miatti rezisztencia kialakulása, egészségesebb növényállomány érhető el. Felmérések során több esetben előfordult, hogy a szemrevételezéssel végzett állapotfelmérés során jónak talált permetezőgép, diagnosztikai vizsgálat alkalmával nem bizonyult megfelelőnek a növényvédelmi munkára. Ki lehet szűrni az apróbb hibákat, valamint tanácsokkal is ellátják a szakemberek a gazdákat, hogy a permetezőgépek a lehető legtovább megőrizzék a megfelelő növényvédelemre alkalmas állapotukat.

Az Interat Zrt. munkatársai azon dolgoznak, hogy a felújításra behozott gépek a lehető legmagasabb szinten megfeleljen mind a gazdák mind a nemzetközi szabályok elvárásaiknak. Amennyiben a növényvédő gépe nem áll készen a felülvizsgálatra, úgy keressen minket bizalommal és felkészítjük a permetezőgépét a sikeres vizsgálatra! Ezen felül vállaljuk az egyre jobban terjedő eszközök, kiegészítők telepítését szervizelését is, hiszen napjainkban egyre nagyobb az igény az automata dózisszabályzásra, a  GPS sorvezetőre és automatikus akár szórófejenkénti szakaszolásra, a robotkormányra, vagy az ultrahangos szórókeret magasságállításra. Legyen szó függesztett, vontatott, vagy akár önjáró, bármilyen márkájú, vagy típusú permetezőgépről, az Interat Zrt által kínált Arag rendszerekből kizárólag megbízható, viszont egyszerűen kezelhető rendszerek közül válogathat!

Személyre szabott ajánlatunkért keressen minket a +36 22/350 045 telefonszámon, illetve az info@interat.hu e-mail címen!