PULIBOTTE permetezőgép tartálymosó és konzerváló folyadék

PULIBOTTE permetezőgép tartálymosó és konzerváló folyadék

4.850 Ft

Részletek

  • Formulázása: folyadék
  • Kiszerelés: 1literes
  • Veszélyességi osztálya: -
  • Szállító: Olaszország

TULAJDONSÁGAI :
PULIBOTTE semleges kémhatású, erős tisztító hatású és biológiailag lebomló anyagokat tartalmaz. Anyaga, adalékai nem hatnak agresszíven a tartályok műanyagaira, a tömlőkre és a fúvókákra. Semleges pH-értéke a növények számára biztonságot jelent. PULIBOTTE szulfonil-karbamid alapú növényvédő szereknél (pl. Gropper, Concert, Harmony, Pointer) valamint a Stomp SC-nél is igen jó tisztító hatású. PULIBOTTE gyorsan és alaposan tisztító, könnyen kezelhető szer.

A TISZTÍTÁSI MŰVELET:
A tisztításra lehetőleg közvetlenül a növényvédő szer kijuttatásának befejezését követően kerüljön sor. Tisztításhoz a permetlétartályt egynegyedéig töltsük fel a PULIBOTTE 2 %-os vizes oldatával. Az oldatot hagyjuk kb. 10 percig hatni. Ügyeljünk arra, hogy a gép valamennyi eleme (tartályok, fúvókák, tömlők, csővezetékek) érintkezésbe kerüljenek a tisztítófolyadékkal annak érdekében, hogy a szermaradványokat maradéktalanul ki lehessen öblíteni. A szivattyút és a keverőszerkezetet kapcsoljuk be.
A tartály belső falának erős elszennyeződése esetén azt hígítatlan PULIBOTTE-folyadékkal, lehetőleg kefével takarítsuk le. A PULIBOTTE kijuttatásához ajánlatos az adagolóval ellátott nagynyomású mosó, mert így jelentős szer- és vízmennyiséget takaríthatunk meg. Ebben az esetben ugyanis a vízfelhasználás tisztításonként alig 50 litert tesz ki. A növényvédő szer maradványokkal kevert PULIBOTTE tisztítófolyadék a korábban ugyanezen szerrel kezelt kultúrára kijuttatható. A PULIBOTTE kultúrnövényhez igazított formulázásának köszönhetően semmiféle elviselhetőségi probléma nem léphet fel.

ELŐNYÖK:
a permetezőgép PUBLIBOTTE folyadékkal történő téli konzerválásakor
A szántóföldi permetezőgép gumitömítései nem száradhatnak ki, ha a PULIBOTTE-val kevert tisztítófolyadékot a gépben hagyjuk. A téli hónapokban azonban fagyveszély miatt a tisztítófolyadékhoz fagyállót is kell keverni.

A keverési arány: 1 liter víz + 20 ml PULIBOTTE + 1 liter fagyálló (pl. Glysantin).
Ezzel a keverékkel – 22 Celsius-fokig biztosítható a fagyvédelem.

TOVÁBBI ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEK:
PULIBOTTE motorok és munkagépek felületének tisztítására is használható.

BIZTONSÁGI ÉS ÓVATOSSÁGI RENDSZABÁLYOK:
Gyomirtó szerek kijuttatását követően győződjünk meg arról, hogy a tisztítása kellően alapos volt, nehogy a soron következő permetezéskor a kultúrnövény károsodást szenvedjen. A PULIBOTTE folyadék gyermekek kezébe nem kerüljön. Alkalmazása közben enni, inni, dohányozni nem szabad és kerülni kell a nyílt láng bármiféle közelségét. Munka közben viseljünk alkalmas védőkesztyűt és védőszemüveget. A szer bőrre és szembe ne kerüljön. A szem kiöblítéséhez tartsunk készenlétben tisztavizes palackot, amivel a szer esetleges szembe freccsenése esetén azt alaposan kimoshatjuk.
A tisztítófolyadékot a használt növényvédő szer jellegétől függően kell hatástalanítani. Vegye figyelembe a vegyszer gyártójának előírásait! Permetezőgépét rendszeresen ellenőriztesse szakműhelyben.

FELSZÍNI VIZEK VÉDELME:
A tisztítószert, maradványait és a kiürült göngyöleget tartsuk távol a vizektől.

KÖRNYEZETBARÁT HATÁSTALANÍTÁSA:
Az üres göngyöleget nem szabad újra felhasználni. Az üres és alaposan kiöblített csomagolóanyagot megbízható hatástalanítást végző begyűjtő helyekre adjuk le.
A termék maradványát a háztartási szemétbe tenni nem szabad, hanem eredeti csomagolásban a hatástalanítást vállaló telepre kell beszállítani. Kérjük, érdeklődjön a helyi városgazdálkodási vállalatnál!

 

Termékkód: PULIBOTTE-500008
Súly: 1 kg
Az áraink nettó árak, az áfa-t nem tartalmazzák.

További képek